Paddenstoel Encyclopedie
Namen van paddestoelen in alfabetische volgorde: Een B de D D E F w en K L M H oh P P C T X C B w

De juiste verzameling cantharellen

Ons territorium staat vol met verschillende soorten eetbare vruchtlichamen. Velen van hen zijn volledig onopvallend, maar er zijn ook mensen die je doen stoppen en hun schoonheid en felle kleur bewonderen. Een van deze bosvertegenwoordigers zijn cantharellen. Je kunt deze paddenstoelen niet alleen bewonderen, maar ze ook in je manden verzamelen, zodat je bij thuiskomst heerlijke gerechten kunt bereiden. Experts merken op dat cantharellen een grote hoeveelheid voedingsstoffen en vitamines bevatten die nodig zijn om het normale functioneren van het lichaam te behouden. Daarom is de verzameling cantharellen niet alleen prettig, maar ook nuttig.

Het is heel moeilijk om cantharellen te verwarren met andere paddenstoelen. Ze hebben een origineel uiterlijk - een krullende hoed die lijkt op een trechter en een ongewone heldere vurige kleur. Bovendien hebben deze vruchtlichamen een belangrijk voordeel: vanwege hun unieke chemische samenstelling hebben ze praktisch geen wormen. Met deze champignons is het niet moeilijk, omdat je elk verwerkingsproces als basis kunt nemen: zouten, beitsen, koken, braden, drogen, invriezen en. t.

Toenemende belangstelling moedigt elke paddestoelplukker aan om alle informatie over de verzamelplaatsen van cantharellen te verzamelen, zodat de "vangst" succesvol was. Anders ga je op zoek naar paddenstoelen waar ze niet groeien en dromen van een goede oogst mislukken. Bovendien is het belangrijk om niet alleen te weten waar de cantharellen groeien, maar ook wanneer ze in het bos moeten worden verzameld?

Waar en wanneer u cantharellen moet verzamelen: de beste plaatsen en de periode van verzameling

Het is bekend dat deze ongewone vruchtlichamen in heel Rusland en Oekraïne veel voorkomen. Ze zijn te vinden in bijna elk bos, maar meestal - in berk en gemengd. Cantharellen zijn ook te vinden in de coniferen, maar minder frequent. En wat valt er nog meer te zeggen over waar en wanneer cantharelpaddestoelen te plukken? De relevante informatie helpt u bij het plannen van uw reis naar het bos en verzamelt meer dan één mand met uw favoriete fruitlichamen.

Cantharellen vestigen zich daarom bij voorkeur op zanderige of bemoste grond, tussen moerasbulten, aan de randen van het bos of open open plekken. Bovendien zijn ze vaak te vinden tussen gras en gevallen bladeren. Als buren kiezen cantharellen meestal berken, eiken, beuken, sparren, esp en den. Als het verzamelseizoen voor cantharellen regenachtig bleek te zijn, gaan ze op zoek naar plaatsen die dichter bij de zonnestralen liggen.

Fans van de 'stille jacht' waarderen deze paddenstoelen echt, omdat ze niet worden bedorven door vocht of droogte. Dus bij extreem nat weer rotten de cantharellen niet en verdwijnen niet, wormen beginnen er niet in. En met ernstige droogte remmen paddestoelen alleen de groei, maar behouden ze tegelijkertijd hun aantrekkelijke uiterlijk.

Tijdens het verzamelen van cantharellen moet je voorzichtig zijn, omdat ze ondanks de gevlekte kleur niet zichtbaar zijn in het gras of onder een laag gevallen bladeren. Ik moet zeggen dat de cantharellen hele gezinnen kweken, dus kijk altijd goed rond in de omgeving. Als je één paddestoel vindt, dan hebben zijn familieleden zich zeker verstopt in de buurt.

Dus nu moet je weten hoe laat de cantharellen in het bos worden verzameld. Er wordt opgemerkt dat deze soort bosbewoners eind mei begint te groeien, wat paddestoelplukkers zeer aantrekt. Op dit moment kunnen er echter maar een paar zijn, omdat de weersomstandigheden ongunstig kunnen zijn voor vroege groei.Cantharellen vrucht dragen tot half oktober, en als het weer het toelaat, dan tot begin november. Het is beter om cantharellen te verzamelen wanneer half juni al op de kalender staat.

Gewoonlijk worden 2 actieve fasen van vruchtvorming van cantharellen gedeeld: juni-begin juli en half augustus-begin oktober. Vooral veel van hen na onweer en herfstmist. Het is echter vermeldenswaard dat de verzameltijd van cantharelpaddestoelen enigszins kan variëren. Dit wordt beïnvloed door een aantal factoren: klimaat, weersomstandigheden, bodemgesteldheid, enz. Cantharellen zijn een van de weinige paddestoelen die in de zomer en herfst groeien. De belangrijkste voorwaarden voor hun overvloedige groei en vruchtvorming zijn warm weer, zonlicht en matige luchtvochtigheid.

En wanneer je na de regen de cantharellen moet verzamelen? Net als andere vertegenwoordigers van het paddenstoelenrijk groeien cantharellen vrij snel. Een paar dagen na zware regenval kun je naar het bos gaan voor een nieuwe champignonoogst. Om de gewenste grootte te bereiken, hebben deze vruchtlichamen ongeveer 6-9 dagen nodig. Het is echter niet de moeite waard om overrijpe specimens te verzamelen, omdat ze toxines en zouten van zware metalen verzamelen. Bovendien is het belangrijk ervoor te zorgen dat de oogst plaatsvindt in ecologisch schone gebieden, ver weg van fabrieken, snelwegen en andere industriële ondernemingen. Anders kan zelfs een eetbare paddestoel ernstige vergiftiging veroorzaken.

Wanneer kan ik herfstcantharellen kiezen: de tijd van het plukken van paddenstoelen in de middelste rij (met video)

Het is mogelijk om precies de vraag te beantwoorden wanneer we de cantharellen moeten verzamelen, als we alleen aandacht besteden aan de weersomstandigheden. Trouwens, dit soort vruchtlichamen is goed bestand tegen hitte. Zoals reeds opgemerkt, is hun groei opgeschort tot de eerste warme regenval, maar het uiterlijk blijft hetzelfde fris en mooi.

Cantharellen geoogst in de zomer zijn iets anders dan hun tegenhangers in de herfst. Ze zijn dus voedzamer, maar minder mooi en geurig. En wat kan worden gezegd voor herfstvossen - wanneer ze in het bos worden verzameld? De meest geschikte tijd is september. Bovendien wordt overvloedige vruchtvorming van cantharellen waargenomen bij het begin van de zogenaamde "Indian summer". Bij het verzamelen is het belangrijk om het vruchtlichaam niet met de wortel uit te scheuren, om het mycelium niet te beschadigen. Het is beter om een ​​mes te gebruiken en het been voorzichtig op een afstand van 1,5-2 cm van de grond te snijden.

De tijd voor het verzamelen van cantharellen in centraal Rusland begint in juni en eindigt in oktober. Hier worden ze vaak gevonden en worden ze zeer gewaardeerd door paddenstoelenplukkers vanwege hun smaak. Vergeet echter niet dat het weer de groei en ontwikkeling van cantharellen kan beïnvloeden.

Het is ook vermeldenswaard dat cantharellen zich vanwege hun elasticiteit goed lenen voor transport. Ze breken niet of verkruimelen, dus ze kunnen zelfs worden samengevoegd tot emmers en zakken.

Bekijk een video over het verzamelen van cantharellen in het bos en ontdek hoe dit fascinerende proces verloopt:

reacties:
Voeg een opmerking toe:

Uw e-mail wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Eetbare paddestoelen

maaltijden

Naslagwerk